menu Home chevron_right

THE PAST - DECIBEL RADIO

The Past - Decibel Radio

Decibel Radio is opgericht in 1977 en was toonaangevend in de jaren 80. In 1985 werd de Omroepvereniging Decibel opgericht. In 2007 werd de naam Decibel overgenomen door een commerciële onderneming en werd Decibel een doorsnee radiostation. In 2015 kwamen een aantal oud medewerkers weer bijeen om wederom radio te maken zoals vroeger, maar nu onder de naam db962.

Nu 7 jaar later zijn we uitgegroeid tot een commercieel radiostation en is de Omroepvereniging Decibel/db962 de eigenaar van 3 DAB+ frequenties hierdoor zijn we in een groot deel van Noord- Holland en dus ook weer in Amsterdam te beluisteren. Ook zijn we te beluisteren via onze eigen apps op Android, IOS en wereldwijd via onze stabiele internetstream.

Al meer dan 45 jaar was ons motto Tomorrow’s Music Today. Een duidelijke boodschap die we vandaag de dag probeerden uitdragen. Door een overkill aan nieuwe tracks en de roep om “het oude Decibel Radio” is besloten om daar gehoor aan te geven en weer letterlijk terug naar de roots te gaan met de daar toe behorende tijdloze muziek. Vanaf oktober 2022 dus veel import van toen afgewisseld met goed daarop aansluitende nieuwe tracks en de beste 90’s t/m 20”s

In het weekend worden de programma’s live gepresenteerd net zoals vroeger met veel aandacht voor Decibel ’toen’.

Kortom de Omroepvereniging Decibel Radio/db962 knalt nog steeds uit je speakers!!!

  • play_circle_filled

   Luister Live
   dB962 - On Air Everywhere

  play_arrow skip_previous skip_next volume_down
  playlist_play